Peppercrab

4 personer

Hva

4 rå kongekrabbe bein
1 dl sukker
1 dl hvitvinseddik
1 rød chili
50 g ingefær
3 hvitløksfedd
½ dl ketjap manis (søt soyasaus)
½ potte koriander
2 ss ristet, knust, svart pepper
1 sitron
1 bunt vårløk
8 blader koriander til pynt
4 personer

Stek de fantastiske kongekrabbene med skallet på. Da beholder du saftigheten og forhindrer at du brenner dem. Spis, eller skrap og pirk ut,
det hvite, delikate kjøttet med hendene i hyggelig lag. Det er helt konge!
NB: Det er ingen god idé å ha teppe under bordet.

Kok opp sukker og eddik. Tilsett grove biter av chili, ingefær, hvitløk, ketjap manis og koriander. Kjør alt sammen i en blender til en jevn saus.
Tilsett ristet pepper.
Del krabbebeina i grove biter - behold skallet på - og vend dem i saus. Legg krabben i en åpen ildfast form og bak i ovnen på 250 grader i ti minutter.
Strø over revet sitronskall, koriander og finhakket vårløk før servering.

Av Ørjan Johannessen

Vinner Bocuse d´or 2015

Bekkjarvik Gjestgiveri

Ørjan Johannessen (f. 1985) er prisbelønt norsk kokk og regjerende kokkeverdensmester som vinner av Bocuse d'Or 2015. Han kommer fra Bekkjarvik på Austevoll i Hordaland. Ørjan kombinerer innovasjon på kjøkkenet med tradisjon og kulinarisk kulturarv. I tillegg jobber han blant annet jevnlig med profilering for sine sponsorer og har gjesteopptredener som dommer for både Masterchef og Top Chef.

Kongekrabbe med granateple og gressløksmør

4 personer

Hva

8 store stykker krabbebein eller skulder, fortrinnsvis fra den øverste delen av beinet
salt
grovkvernet svart pepper
skall og juice av 1 sitron
3 ss smør
2 ss finsnittet gressløk
2 ss rensede granateplekjerner

Kongekrabbe er en spennende og etterhvert lett tilgjengelig råvare.
Kløyv beina i to, grill og spis rett fra skallet. På en smaksskala fra én til ti,
er dette tolv. Denne retten er kjapp å lage, og saftigheten er ubeskrivelig.
Prøv den!

Del krabben på langs i to deler med skallet på. Krydre med salt og pepper. Riv over sitronskall og legg på noen gode klatter
meierismør. Bak dem i ovnen i varmluft på 190 grader i 5 minutter.
Ta ut krabben og anrett med gressløk og frø av granateplet.
Press litt sitronsaft over.