Kongekrabbetoast med tomat og safranaioli, 2 personer

Krabbe

2 stk Kongekrabbeskulder

Dampkurv med lokk

Kjele som passer til dampkurv

 

Kok opp vann i kjelen, og sett kurven på toppen for å bygge opp damp

Legg kongekrabbe i kurv, og la det dampe i 10-12 minutter

Ta ut krabben og kjøl det lett ned

Når krabben er kjølt ned skal du dele skulderen på langs og plukke ut kjøttet.

Riv kjøttet til mindre biter (pass på brusk og ben), legg i en mixerbolle

Safranaioli

1 stk egg (ta ut egg fra kjøleskap ca 2 timer før du skal lage det)

1,5 dl solsikkesolje

2 ss olivenolje

1 ts dijonsennep

1 stk fedd hvitløk

0,5g safran

1 ts røkt paprikapulver

1 ts salt

juice fra en halv sitron

 

Riv hvitløken fint på rivjern

Bruk et litermål eller høyt beger, begynn med egg i bunnen og deretter fyll opp med resten av ingrediensene.

Bruk en stavmikser og mixe fra bunn, og gå sakte opp så det blir en fin og jevn aioli.

Kongekrabbesalat

Dampet og plukket krabbe

Safranaioli

2 stk plommetomat

1 stk sjalottløk

liten bunt koriander

salt

sitron

 

Kutt tomat i 4 og ta ut kjerner, kutt deretter i små terninger

Kutt sjalottløk i så små biter du klarer

Kutt koriander

Mix alt sammen i en bolle med krabbe, og ha oppi ca 1dl safranaioli

Smak eventuelt til med litt mer salt og sitronjuice

Til servering:

4 stk tykke skiver surdeigsbrød (eller annet brød du liker)

olivenolje

stekepanne

 

Toast brød  i stekepanna med en god mengde olivenolje

Legg krabbesalaten på toast og server

Av Tim Aleksander Ekblad

Kjøkkensjef

Bar Txotx

-interjeksjon

  1. brukes for å annonsere at sideren snart blir skjenket

 

inspirert av byen donostia-san sebastián serverer vi autentisk baskisk mat, sider og vin midt på grünerløkka i oslo, med det beste av lokale råvarer.

ongi etorri!